JAZZ LYRICAL & MTV

JAZZ POČETNI - JAZZ SREDNJI - JAZZ NAPREDNI

Jazz dance je energičan plesni stil koji prije svega prezentira individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, veliki skokovi i brzi okreti. Za kvalitetnu izvedbu potrebna je dobra osnova u baletnoj tehnici jer njome  postižemo  dobar balans i gracioznost u pokretu. Jazz je postao najpopularniji plesni stil zbog svoje podržanosti u televizijskim emisijama, filmovima, glazbenim spotovima i reklamama. Danas ima veliki broj podstilova, kao što su: lyrical jazz, funky jazz, mtv jazz, musical jazz, modern jazz itd.

JAZZ CLASS

Sat počinje temeljitim zagrijavanjem tijela koje se bazira na kontrakcijama, izolacijama i vježbama fleksibilnosti. Slijede tehnički elementi i vježbe kroz prostor u kojima se izvode okreti, skokovi i kretanje kroz pozicije. Kroz kratke plesne sekvence pripremamo tijelo za koreografiju određenog jazz stila, ovisno o vrsti glazbe na koju se izvodi koreografija. Sat završava kratkim hlađenjem i istezanjem tijela kako bi se izbjegli bolovi u mišićima.

 

DRESS CODE

Odjeća treba biti udobna i otkrivati linije tijela. Preporučamo tajice, jazz hlače, uske trenirke, uske majice i sl. Postoje posebne cipelice za ovu vrstu plesa koje zovemo  'jazzerice'  i koje nam olakšavaju izvođenje posebnih pokreta kao što su okreti, skokovi i sl. Za prve plesne korake bit će dovoljne i udobne tenisice.

 

 

JAZZ PROGRAM U PS ESCAPE

JAZZ POČETNI

JAZZ SREDNJI

JAZZ NAPREDNI