KLASIČNI BALET

Balet je jedna od najstarijih plesnih tehnika koja je postala temelj svim modernim plesnim stilovima. Karakteriziraju ga stroge forme tijela i otvorenost stopala, kako bi se postigli izduženost i gracioznost pokreta.

 


Balet nije samo tehnika za profesionalce, već je i odlična aktivnost za rekreativce. Razlika je u tome što rekreativci izvode manje komplicirane elemente i radi se na otvorenosti samo onoliko koliko to dopuštaju individualne prirodne predispozicije tijela.

 

OPIS SATA

Sat započinje serijom vježbi na baletnom štapu, a nastavlja se kombinacijama u prostoru. Radi se na snazi, izdržljivosti i fleksibilnosti cijelog tijela. Prolazi se osnovna baletna terminologija i elementi: veliki i mali čučanj, istezanje i podizanje nogu, brzi rad stopala, rotacije tijela, različite vrste okreta, skokova i sl. Ovim vježbama postiže se tehnička vještina, pravilna postava tijela i pravilno disanje, jačanje kompletne muskulature i osjećaj za harmoničan pokret.

 

Odjeća mora osiguravati slobodan pokret, a istovremeno otkrivati linije tijela. Predlažemo tajice, uske trenirke, dresove, uske majice, čarape ili baletne papučice.

 

POČETNI BALET

Ovaj sat namijenjen je plesačima sa malo plesnog iskustva, početnicima i rekreativcima. Usvaja se osnovna baletna terminologija i elementi, postiže se pravilno držanje tijela, gipkost i istegnutost mišića, bolja koordinacija i fleksibilnost.

 

Iskoristite besplatni probni sat i odaberite najbolji stil i grupu za sebe.

POLAZNICI:  odrasli polaznici bez ili sa malo plesnog iskustva (od 15. god)

VODITELJ: Ivana Miletić

 

NAPREDNI BALET

Sat je namijenjen plesačima s određenim baletnim iskustvom i profesionalnim plesačima. Radi se na pravilnoj postavi i centriranju tijela, boljoj koordinaciji, fleksibilnosti i općenito većoj osviještenosti vlastitog tijela. Prolaze se elementi na štapu i kombinacije u prostoru, svladavaju se vještine ravnoteže, okreta i skokova, kao i osjećaj za ritam. Pristup svakom plesaču je individualan, zasnovan na načelima iskustvene anatomije.

 

Iskoristite besplatni probni sat i odaberite najbolji stil i grupu za sebe.

POLAZNICI:  odrasli polaznici s baletnim iskustvom i profesionalni plesači  (od 15. god)

VODITELJ: Andreja Jeličić