HIP-HOP

Hip- hop se odnosi na ulične plesne stilove koji su se razvili 70ih godina u New Yorku kao dio hip-hop kulture. Prvotno se izvodio na hip-hop glazbu, a razvijao se kroz 4 osnovna stila: break dance, funk, locking i popping. Danas postoji mnogo hip-hop pravaca,  a uz već navedene to su primjerice : house, waving, threading, tutting, kruming itd.  Osnovna karakteristika mu je freestyle – slobodan pokret s naglaskom na izraženu muzikalnost i kreativnost u kretanju. Hip-hop je plesačima omogućio da izvode koreografije na svoj vlastiti način i da ples bude karakterističan upravo po izvedbi plesača.

 

Ovo je ples sa stavom, a zabava je garantirana !

 

 

 

 

HIP - HOP CLASS

Sat se odvija uz popularnu urbanu glazbu, a počinje zagrijavanjem  u kojem se prolaze osnovni hip-hop koraci. Slijede vježbe istezanja i snage, pa setovi stilskih kombinacija kojima se radi na osjećaju za ritam. Kombinacije pripremaju tijelo za koreografiju kojom se radi na  improvizaciji i izgradnji osobnog stila.

 

DRESS CODE

Ponesite udobnu odjeću, važan je slobodan pokret. Predlažemo  široko i  uličnog karaktera – trenirke, vrećaste hlače, široke majice, majice sa kapuljačom, estetski dodaci  kao kape, marame i sl., i naravno, udobne tenisice.