DJEČJI PROGRAM

Djeca kroz ove satove usvajaju osnovne plesne i tjelesne vještine, razvijaju kreativnost, koordinaciju i osjećaj za ritam. Pritom oblikuju i jačaju svoje tijelo u svrhu pravilnog držanja, fleksibilnosti i pokretljivosti. Kroz primjerene koreografije razvijaju svoje kreativne potencijale, opuštaju se u kontaktu s drugom djecom, a pritom se dobro zabavljaju. U predstavama koje za njih organiziramo imaju priliku svojim roditeljima i prijateljima pokazati što su sve naučili.

 

 

Grupe se definiraju prema uzrastu, a ne prema razini znanja:

predškolski uzrast / od 4 - 7 godina

1. - 4. razred / od 6 - 10 godina

5. - 8. razred / 10 - 15 godina

 

OPIS SATA

Sat počinjemo zagrijavanjem kroz osnovne jazz korake, izolacije, kontrakcije i vježbe fleksibilnosti. Slijede vježbe snage i istezanja, pa zanimljive vježbe kroz prostor u kojima prolazimo stilske i tehničke plesne elemente. Najzabavniji dio sata za djecu je koreografija. Koreografije su funky i lyrical jazz izražaja, a izvode se na popularnu glazbu koju djeca često odabiru sama.

Odjeća treba biti udobna da se djeca ne osjećaju sputano u pokretu: trenirke, tajice, plesne hlače, majice, topići, dresovi, tenisice ili jazzerice.

 

 

VODITELJI: Zlatka Glavurtić, Virna Hošnjak, Helena Janjušević